Siesta Key Deep Sea og Bay Fishing

  • Owen Smith of Ballachulish Scotland gjør dagens første fangst, en spettet brunørret.
  • Kaptein Gary netting agn for dagen.
  • Lorne, Sheila, Kevin, Owen, Brione, Natalie og Morgan utgjør Smith-klanen fra Ballachulish Scotland.

En av de tingene jeg alltid hadde ment å gjøre da vi flyttet til Florida, men aldri syntes å finne tid eller vilje til å følge med med, var å tilbringe litt tid på å fiske. Som barn i Michigan brukte pappa oss til å fiske, og vi fanget alltid noe, fra blå gjenger og rockabass i små innsjøer, stor munnbase og abbor i større innsjøer eller sjøørret, hvitfisk og walleye i de store innsjøene. Da jeg var 14 år gammel, tok en venn meg opp til Lake Nipissing i Ontario, hvor jeg fanget en 24 tommers gjedde, som førte gjennom ryggen som for liten. Jeg ble ødelagt før jeg følte meg tungt på min linje og brakt inn en 49-tommers pike. Jeg ble ødelagt på fiske for alltid, og da vi kom tilbake til Detroit, fisket jeg sjelden våre lokale innsjøer enn i trettiårene da vi skulle gå ut på Erie Lake og grense ut på walleye og Strohs øl om noen timer.

I det siste året spurte Kevin Smith, vår gjestebyrå og venn, om jeg skulle ønske å fiske med sine sønner Morgan og Lorne og barnebarn Owen. Av en eller annen grunn sa jeg at jeg ikke var sikker, men uttalt at jeg kjente en lokal charterkaptein som hadde et godt omdømme og visste områdets farvann. Kevin tok kaptein Gary Gilliland fra Double G Charters telefonnummer fra meg og noen dager senere fortalte de meg at de hadde arrangert charteret og igjen spurte meg om jeg skulle og ville jeg være tilgjengelig om morgenen på charteret? Jeg tenkte på omtrent en halv sekund og sa at jeg ville og jeg var! Jeg tenkte bare å ri langs og ta bilder, men fisken biter og før jeg visste det, gjorde jeg det jeg alltid sa jeg skulle gjøre, men fant aldri eller gjorde tid til å fiske.

Kevins eldre sønn Morgan viste seg rettidig, men groggy for vår utflukt, men yngre sønn Lorne hadde vært overtatt i Siesta Key Village natten før og syntes ikke å kunne komme seg ut av sengen den morgenen. Jeg lærte senere, Lorne trengte også hjelp til å komme seg i seng tidlig om morgenen. Lorne hadde tydeligvis blitt utnyttet av barens hushjelp i landsbyen. Morgons unge 10 år gamle sønn Owen var klar og ivrig etter å komme seg ut på vannet og fange fisk. Kapteinen venter på oss på nordbroen på Siesta Key, og vi var på vei raskt. På grunn av roligere vann lenger ut i Mexicogolfen, sa Gary, vår charterkaptein og eier av Double G Charters, at vi ville bli i bukta og nærmere kysten i Gulf, men ikke bekymre deg da vi skulle fange noen fisk. Vi kom alle om bord, og i løpet av minutter fant vi oss selv i et grønt område av bukta, med kaptein Gary lekende opp på gasspjeldet og nøye å se på vannet. Gary pekte på fugler over vannet og sa at dette er hvor vi skal få agn, kutte motoren, kastet ankeret og sendte raskt et støpt nett som flyr inn i vannet. Da han trakk den opp igjen, stod støpegarnet med pilchards, som han raskt tømte inn i agnbeholderen. Gary kastet en gang til, og vi ble satt på dagen for fiske.

Unge Owen viste veldig raskt at han visste noe om fiske. Owen spurte meg om mine fiskeferdigheter, og jeg respekterte ærlig at jeg ikke hadde fisket i flere år. Owen sa stolt at han fisket hele tiden med sin pappa, og da jeg så over til Owens pappa, var alt jeg virkelig kunne se var stoltheten utstrålede fra denne milde skottet som åpenbart hadde et spesielt forhold til sitt barnebarn. Jeg lærte senere at Kevin og Owen fisket regelmessig i Skottland, hvor de bor, og Kevins to sønner, Morgan og Lorne, var ikke kjent for å plukke opp fiskepinner og komme med. Det var fint med Owen da han fikk all pappas oppmerksomhet. Owen ropte ut at han hadde en fisk og var den første til å bringe en i båten, en fin spettet brunørret.

Når fisken slutter å bite i dette området av bukta, led Captain Gary ut i Gulfen og forankret i Stickney Point utenfor Siesta Key. Vi begynte å fange spansk makrell, kongmakrell og hadde snart nok til kveldens middag sammen med noen fremtidige måltider. Kaptein Gary pekte på to meget store eagle stråler som hoppet ut av vannet ca 200 til 300 meter fra båten vår. Kaptein Gary tok oss tilbake til der han plukket oss opp på nordbroen på Siesta Key og begynte å rense og filetere fisken vår. Jeg skjønte at jeg trengte å snakke fort om jeg ønsket å holde fiskestativene og hodene, som jeg gjorde. Da vi kom tilbake til condos på Sunset Royale, fant Owen og jeg en god oppskrift på den spanske makrell sammen med et par side retter, som vi forberedte mens onkel Lorne, en profesjonell kokk, fortsetter å gjenopprette fra spøkelsene til Siesta Key Landsby fra natten før. Vi hadde en deilig fisk middag og masse fisk igjen for fremtidige måltider. Jeg lærte på denne dagen viktigheten av å ansette en kunnskapsrik charterkaptein når han planlegger en dag med fiske på Sarasota farvann. Bare med kaptein Garys kunnskap og kontakter på radio med andre kapteiner var vi i stand til å ta med fangsten vi gjorde denne dagen. Jeg lærte heller ikke å undervurdere fiskeferdighetene til en 10 år gammel som er opplært av en talentfull "papa" på hvordan man skal fiske. I tillegg lærte jeg at unge Owen var ganske kunnskapsrik og en rask studie på kjøkkenet. Jeg kunne ikke vente til jeg brukte makrellhodene til en spesiell fiskebestand, hold deg innstilt.