Siesta Key Deep Sea og Bay Fishing

  • Owen Smith i Ballachulish Scotland gør dagens første fangst, en plettet brunørred.
  • Kaptajn Gary udligner vores agn for dagen.
  • Lorne, Sheila, Kevin, Owen, Brione, Natalie og Morgan udgør Smith-klanen fra Ballachulish Scotland.

En af de ting, jeg altid havde tænkt mig at gøre, da vi flyttede til Florida, men aldrig syntes at finde tid eller vilje til at følge med med, var at tilbringe lidt tid på at fiske. Som barn i Michigan brugte min far os til at fiske, og vi fangede altid noget fra blå gylder og rockabass i små indre søer, stor mund bas og aborre i større søer eller søørred, hvidfisk og walleye i De Store Søer. Da jeg var omkring 14 år gammel, tog en ven mig op til Nipissing Lake i Ontario, hvor jeg fangede en 24 tommers gedde, som føres gennem ryggen som for lille. Jeg blev ødelagt, indtil jeg følte en kraftig træk på min linje og bragt i en 49 "gedde. Jeg blev forældet på fiskeri for altid, og da vi vendte tilbage til Detroit, fiskede jeg sjældent vores lokale søer ud over i trediverne, da vi ville gå ud på Erie-søen og begrænse ud på walleye og Strohs øl om få timer.

I det forløbne år spurgte Kevin Smith, vores ferieudlejnings gæst og ven, om jeg gerne vil fiske charter med sine sønner Morgan og Lorne og barnebarn Owen. Af en eller anden grund sagde jeg, at jeg ikke var sikker, men sagde, at jeg kendte en lokal charter kaptajn, der havde et godt omdømme og kendte områdets farvande. Kevin tog kaptajn Gary Gilliland fra Double G Charters telefonnummer fra mig og for nogle dage senere fortalte de mig, at de havde arrangeret charteret og igen spurgte mig om jeg skulle og ville jeg være tilgængelig om charterets morgen? Jeg tænkte i omkring en halv sekund og sagde, at jeg ville og jeg var! Min tankegang var bare at ride sammen og tage billeder, men fiskene bidrog, og før jeg vidste det gjorde jeg det, jeg altid sagde, at jeg skulle gøre, men aldrig fundet eller lavet tid til at fiske.

Kevins ældre søn Morgan viste sig rettidig, men groggy for vores udflugt, men yngre søn Lorne var blevet serveret i Siesta Key Village natten før og syntes ikke at kunne komme ud af sengen om morgenen. Jeg lærte senere, Lorne havde også brug for hjælp til at komme i seng tidligt om morgenen. Lorne havde naturligvis været udnyttet af barens pige i landsbyen. Morgons unge 10-årige søn Owen var klar og ivrig efter at komme ud på vandet og fange fisk. Vores kaptajn ventede på os ved nordbroen på Siesta Key, og vi var i gang hurtigt. På grund af sværere farvande længere ude i Mexicogolfen sagde Gary, vores charterkaptajn og ejer af Double G Charters, at vi ville bo i bugten og tættere på kysten i Golfen, men ikke bekymre os, da vi skulle fange nogle fisk. Vi kom alle om bord og i få minutter befandt vi os i et græsareal i bugten, med kaptajn Gary lette op på gassen og nøje overvåger vandet. Gary pegede på fugle over vandet og sagde det er her, hvor vi får vores agn, skærer motoren, smider ankeret og sender hurtigt et støbejern, der flyver ind i vandet. Da han trak den tilbage, stod det kastede net med pilchards, som han hurtigt tømte i vores agnbeholder. Gary kastede endnu en gang, og vi blev sat til vores fiskedag.

Unge Owen viste meget hurtigt, at han vidste noget om fiskeri. Owen spørgsmålstegnede mig om mine fiskeri evner, og jeg svarede ærligt, at jeg ikke havde fisket i en årrække. Owen sagde stolt, at han fiskede hele tiden med sin papa, og da jeg kiggede over til Owens papa, kunne alt, hvad jeg virkelig kunne se, pride udstråle fra denne blide skot, der åbenbart havde et specielt forhold til hans barnebarn. Jeg lærte senere, at Kevin og Owen fiskede regelmæssigt i Skotlands højland, hvor de bor, og Kevins to sønner, Morgan og Lorne, var ikke kendt for at afhente deres fiskestænger og komme sammen. Det var fint med Owen, da han modtog alles papa opmærksomhed. Owen råbte på, at han havde en fisk og var den første til at bringe en i båden, en flot plettet ørred.

Når fisken ophørte med at bide i dette område af bugten, led Captain Gary ud i Golfen og forankrede i Stickney Point ud af Siesta Key. Vi begyndte at fange spansk makrel, kongemakrel og havde snart nok til aftenens middag sammen med nogle fremtidige måltider. Kaptajn Gary pegede på to meget store ørnestråler, der hoppede ud af vandet omkring 200 til 300 meter fra vores båd. Kaptajn Gary tog os tilbage til, hvor han tog os op på nordbroen på Siesta Key og begyndte hurtigt at rense og filetere vores fisk. Jeg indså, at jeg havde brug for at tale hurtigt, hvis jeg ønskede at holde fiskestativene og hovederne, som jeg gjorde. Da vi kom tilbage på condos ved Sunset Royale, fandt Owen og jeg en god opskrift på den spanske makrel sammen med et par side retter, som vi forberedte, mens onkel Lorne, en professionel kok, fortsatte med at genoprette sig fra spøgelserne i Siesta Key Landsby fra natten før. Vi havde en lækker fisk middag og masser af fisk tilbage til fremtidige måltider. Jeg lærte på denne dag vigtigheden af ​​at ansætte en kyndig charter kaptajn, når du planlægger en dag med fiskeri på Sarasota farvande. Kun med kaptajn Garys viden og kontakter på radioen med andre kaptajner kunne vi få fat i den fangst, vi gjorde i dag. Jeg lærte også aldrig at undervurdere en 10-årig fiskerimuligheder, som er uddannet af en talentfuld "papa" om, hvordan man fisker. Derudover lærte jeg, at unge Owen var ret kyndig og en hurtig undersøgelse i køkkenet. Jeg kunne ikke vente, før jeg brugte makrellens hoveder til en særlig fiskebestand, forbliver tunet.